dingen waar ik niet goed in ben

Ik heb allemaal lijstjes met ideeën voor blogartikelen. Als ik inspiratie heb, schrijf ik het vaak gauw even op om te voorkomen dat ik het vergeet. Laatst kwam ik een oude notitie op m’n telefoon tegen met blogideetjes die ik dus wél was vergeten. Oepsie. Daar zat deze ook bij, geïnspireerd door het blogartikel van Iris. Ik vond haar artikel zo leuk, dat ik het zelf ook wilde doen. Dus hierbij!

Dit zijn zes dingen waar ik niet goed in ben (en dat is niet erg):

1. Links en rechts onderscheiden

Tijdens mijn rijles ging dit zó vaak fout en nog steeds moet ik heel hard nadenken over wat links en rechts is. Ik weet het gewoon niet. Vaak gebruik ik de linker-duim-en-wijsvinger-zijn-een-L-dus-dat-is-links-truc, werkt altijd. Ik vrees dat dit nooit gaat veranderen.

Niet erg want: Ik weet dat ik hier niet de enige in ben, dus dat maakt het niet zo erg, toch?

2. Vroeg opstaan

Ik ben geen ochtendmens. Nooit geweest ook. Ik heb een tijdje om 6 uur moeten opstaan voor werk en dat vond ik iedere dag weer verschrikkelijk. Ik ben ’s avonds juist vaak nog actief, dan heb ik opeens zin om te schoonmaken, te bloggen of krijg ik allemaal creatieve ideeën.

Niet erg want: Ik ben zelfstandig, dus ik mag m’n eigen tijd indelen. Ik voelde me eerst een beetje schuldig, maar inmiddels heb ik geaccepteerd dat ik meestal niet voor 8 uur opsta (in ieder geval in de winter niet).

Gelukkig werk ik vanuit huis, dus ik kan na m’n ontbijt meteen beginnen. En als ik dan ’s avonds opeens inspiratie heb, werk ik dan gewoon nog even door. Hoezo werken van 9 tot 5?!

3. Vooruitwerken

Ik zou graag voor een paar weken artikelen klaar hebben staan voor m’n blog, maar het lukt me nooit. Ik heb het daarom maar opgegeven. Ik hou wel in een overzichtje bij welk artikel ik wanneer post, maar daar houd mijn blogplanning op. Op sommige momenten wel onhandig, zoals met vakanties. Ik wil graag twee blogposts per week online zetten, dus dan moet ik wel vooruit werken. The struggle is real.

Niet erg want: Ik presteer het beste met een beetje tijdsdruk, dus dat gebruik ik maar als excuus. Ik wil ook heel graag creatief blijven en het bloggen niet als een verplichting zien. Vooruitwerken zou dat voor mij wel zijn, dus dat idee moet ik eigenlijk gewoon loslaten.

4. Plantjes water geven

Ik vind plantjes heel erg leuk, maar ik vergeet het gewoon heel vaak. Veel plantjes zijn al gesneuveld door mij.

Niet erg want: Inmiddels heb ik alleen nog maar planten die een beetje tegen droogte kunnen. Scheelt tijd (ik geef ze maar 1x per week water) en een schuldgevoel.

5. Push ups

Hoe veel ik ze ook oefen, push ups blijven een marteling. Net als pull ups, trouwens. Geef mij maar squats of andere benen-dingen, mijn armen en schouders zijn onontwikkeld gebied. Zelfs na twee jaar CrossFit kan ik er nog maar een paar (en geen pull ups). Soms wel frustrerend, maar ik weet dat ik het zelf ook gewoon te weinig train.

Niet erg want: Gelukkig ben ik wel tevreden over veel andere oefeningen. Mijn mobiliteit en techniek zijn best goed, al zeg ik het zelf. Zo blijft het ook een beetje een uitdaging hè, haha.

6. Prioriteiten stellen

Ik heb nogal de neiging om alles belangrijk te vinden en daarom alles goed te willen doen. Prioriteiten stellen, keuzes maken en dingen loslaten zijn nog wel een dingetje bij mij. Ik heb daarom soms ook moeite om me te focussen op één ding, waardoor ik ga multitasken (werkt niet) of ga uitstellen (werkt al helemaal niet).

Niet erg want: Als ik iets doe, doe ik het goed. Perfectionisme heeft ook positieve kanten!

Waar ben jij niet goed in (en waarom is dat niet erg)?

2 Comments

  1. Maik 9 februari 2017 at 21:20 - Reply

    Links en rechts onderscheiden lukt me aardig en ook de cactus in de keuken staat er aardig fris bij, maar verder komen onze weaknesses aardig overeen 😉

    • Susan 10 februari 2017 at 17:49 - Reply

      Haha nou last time I checked kon jij best wat pull ups en push ups volgens mij! 😉

Leave A Comment