By Categories: Podcast2 Comments

Wat is de zin van het leven? Dat is een goede vraag. In deze aflevering bespreek ik het fenomeen van de existentiële crisis, een staat van paniek of psychologisch onbehagen over grote levensvragen.

Wat houdt het nou precies in, waar komt het vandaan en waarom hebben mensen het? Daar probeer ik in deze aflevering een antwoord op te geven.

Luister bovenaan dit artikel de podcast via SoundCloud.

Abonneer

Wil je nooit een aflevering missen? Abonneer je dan op mijn podcast!

Besproken in de podcast

Steun mij op Patreon

Ik wil geen advertenties bij mijn podcast of artikelen. Zou je mij daarin willen steunen? Dat kan via Patreon al vanaf 1 euro per maand (dat is €0,25 per podcast). In ruil ontvang je eeuwige dankbaarheid van mij én toegang tot mijn exclusieve Patreon-feed.

2 Comments

  1. Margriet 12 november 2018 at 11:39 - Reply

    Dag Susan, ik heb zojuist tijdens een wandeling met mijn hond door het natte, druilerige weer jouw podcast over de existentiële crisis geluisterd. Dank voor je uiteenzetting over dit onderwerp! Interessant die theorie van Dabrowski. Ik zit zelf al een hele tijd in een existentiële crisis…… en dat valt niet mee. De invalshoek vanuit de filosofie bevalt mij, vanuit interesse hiervoor en vanuit de idee dat het een houvast is om e.e.a. te beschouwen én te relativeren vervolgens. Met als conclusie: ik heb er het beste van te maken. Het is aan mij -ondanks dat misschien onbewust allerlei structuren vast liggen- om de slingers op te hangen, de tranen te laten vloeien en opnieuw de slingers weer op te hangen 😉 Ik ben benieuwd naar je andere podcasts, die bewaar ik voor een volgende wandeling. Wie weet ‘ontmoeten’ we elkaar ooit bloggend, want ik heb het plan een blog te starten (ben nog moed aan het verzamelen…). Groet van Margriet

    • Susan 13 november 2018 at 10:27 - Reply

      Hoi Margriet, wat mooi om te horen dat je wat aan mijn podcast hebt en dat je er (hopelijk) vaker naar gaat luisteren. Daar doe ik het voor. 🙂 En een mooie omschrijving van de slingers en tranen, dat is inderdaad wel hoe het is. En succes met het beginnen met bloggen, ik hoop dat je de moed vind!

Leave A Comment