FREELANCE CONTENT SPECIALIST

Als freelance content specialist produceer, redigeer en publiceer ik alle vormen van (web)content. Ik zorg ervoor dat jouw content een prachtig eindproduct wordt en dat het op de meest effectieve manier verspreid wordt. Denk aan webteksten, blogartikelen, nieuwsbrieven, podcasts en video’s.

Ik werk heel precies op zowel visueel, tekstueel als auditief vlak. Ik ben bekend met alle platforms voor video’s, podcasts, social media en blogs, dus zorg altijd voor de optimale formats en designs, inclusief zoekmachineoptimalisatie. Ik zorg voor passende verspreiding van de content op alle kanalen, zowel organisch als via advertenties.

Wat ik voor je kan doen:

📄 TEKST & E-MAIL

Schrijven en redigeren van allerlei teksten, zoals blogartikelen, interviews en nieuwsberichten. In zowel Nederlands als Engels (C2 certificering). 

Ik kan ook een nieuwsbrief of e-mailmarketingfunnel inrichten, schrijven en opmaken. Ik ben bekend met alle grote aanbieders in e-mailmarketing (o.a. MailChimp, ActiveCampaign en Aweber) en leadgeneratie (o.a. Thrive Leads en Leadpages).

💻 WEBSITE

Het optimaliseren van je website qua indeling, vormgeving, tekst en zoekmachineoptimalisatie. Ik heb ruime ervaring met de meest bekende CMS-systemen, waaronder WordPress, Wix, Magento en Squarespace. Ik zorg voor een kloppend geheel dat ook goed gevonden wordt.

Let op: ik doe geen technisch onderhoud.

🎥 VIDEO

Opnemen, monteren en publiceren van video’s op YouTube (of Vimeo), inclusief pakkende cover art, SEO-proof titel en omschrijving, eindscherm en affiliate-linkjes. Ik kan met je meedenken over het concept, maar alleen de montage van ruwe beelden tot een pakkende video kan ook.

🎧 PODCAST

Het bewerken en publiceren van jouw podcast op alle grote podcast-kanalen (o.a. iTunes, Spotify, SoundCloud, Stitcher, Google Podcasts, YouTube). Ik kan je ook advies geven over de juiste apparatuur en opzet. Daarna hoef jij alleen nog maar de podcast op te nemen.

O.a. gewerkt voor:

 • Podcast voor de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)
 • Social media, podcast en website voor marketingbureau Beautiful Lives
 • All-round communicatiemedewerker voor Extra handen voor de zorg (in opdracht van RegioPlus en het Ministerie van VWS)
 • Video’s maken voor Bot Uitgevers
 • Maandelijkse nieuwsbrief vormgeven en redigeren voor Saraï Pannekoek
 • Teksten redigeren en video’s maken voor Giant Fox B.V.
 • Video’s bewerken en publiceren, teksten redigeren en website-optimalisatie voor Peter Joosten Media
 • Video’s bewerken en publiceren voor LoveFitFood
 • E-mailmarketingfunnels opzetten, nieuwsbrieven en blogartikelen schrijven, zoekmachineoptimalisatie voor EetPaleo
 • SEO-proof blogartikelen schrijven voor Smart & Zo
 • Redigeren van de boeken Biohacking (2018) en Supermens (2020, Bot Uitgevers)

Voordat ik freelancer werd, werkte ik in de online marketing bij agency KGOM, webshop Superfood.nl en retailer Dille & Kamille.

“Susan heeft een ontzettend mooie klus geklaard voor extra handen voor de zorg. Dit was zeker geen gemakkelijke opdracht, onder hoge druk in een politiek speelveld ten tijden van de coronacrisis, de communicatie verzorgen van dit project. Ik ben ontzettend blij en dankbaar met haar inzet, flexibiliteit en opgeleverde werk. Susan is een zeer daadkrachtige communicatie medewerker die met haar creativiteit de juiste toon weet te vinden en daarmee een efficiënte boodschap goed kan overbrengen. Ze verdiept zich in zowel de doelgroep als de klant en leeft zich goed in. Zij mag zich na deze opdracht wat mij betreft een expert noemen op het gebied van de arbeidsmarkt in de zorg.”

Saskia Wooning, Projectleider Extra handen voor de zorg

“Wat een fijne persoon om mee samen te werken is Susan. Ze heeft ons meegeholpen met diverse zaken rondom de content van ons bedrijf, zowel on als offline. Dat heeft ze goed gedaan. De zaken zijn allemaal wat strakker geworden en eigenlijk zijn er naderhand ook geen wijzigingen meer in geweest. Het staat gewoon als een huis. Ik raad met veel plezier ook Susan aan voor de dingen die ze doet. Haar prettige persoonlijkheid krijg je er als cadeautje bij!”

Quillermo Pellicaan, Eigenaar Giant Fox B.V.

“Samenwerken met Susan ervaar ik als ondernemer heel prettig, omdat ze actief meedenkt, kritisch is en super goed is met taal. Mijn nieuwsbrieven worden goed gelezen en ik weet zeker dat dit komt omdat Susan deze redigeert, opmaakt en verstuurd. Ook draagt ze zeer regelmatig nieuwe ideeën aan, wat ik enorm waardeer!”

Saraï Pannekoek, Eigenaar Nourishmentis

“Susan is iemand die rust uitstraalt, een goed overzicht heeft, belezen is en geïnteresseerd in mensen en onderwerpen. Ze is daardoor erg goed in het (bege)leiden van groepsgesprekken en bijeenkomsten. Susan is niet bang voor het nemen van verantwoordelijkheid en tegelijkertijd kan ze goed samenwerken en gunt ze anderen hun plek. Door haar ervaringen met filmpjes, blogs etc op sociale media weet ze veel over het opbouwen van netwerken.”

Karin Horst, Specialist Cultuur & Mediawijsheid, Bibliotheek Eemland

Interesse of vragen?

Neem gerust contact met me op! Het lijkt me leuk om kennis te maken en te bespreken wat ik voor je kan betekenen.