FREELANCE CONTENT MARKETEER

Als freelance content marketeer produceer, redigeer en publiceer ik alle vormen van (web)content. Ik zorg ervoor dat jouw content een prachtig eindproduct wordt en dat het op de meest effectieve manier verspreid wordt. Denk aan webteksten, blogartikelen, nieuwsbrieven, podcasts en video’s.

Ik werk heel precies op zowel visueel, tekstueel als auditief vlak. Ik ben bekend met alle platforms voor video’s, podcasts, social media en blogs, dus zorg altijd voor de optimale formats en designs, inclusief zoekmachineoptimalisatie. Ik zorg voor passende verspreiding van de content op alle kanalen, zowel organisch als via advertenties.

Wat ik voor je kan doen:

🎥 VIDEO

Opnemen, monteren en publiceren van video’s op YouTube (of Vimeo), inclusief pakkende cover art, SEO-proof titel en omschrijving, eindscherm en affiliate-linkjes. Ik kan met je meedenken over het concept, maar alleen de montage van ruwe beelden tot een pakkende video kan ook.

🎧 PODCAST

Het bewerken en publiceren van jouw podcast op alle grote podcast-kanalen (o.a. iTunes, Spotify, SoundCloud, Stitcher, Google Podcasts, YouTube). Ik kan je ook advies geven over de juiste apparatuur en opzet. Daarna hoef jij alleen maar de podcast op te nemen.

💻 WEBSITE

Het optimaliseren van je website qua indeling, vormgeving, tekst en zoekmachineoptimalisatie. Ik heb ruime ervaring met de meest bekende CMS-systemen, waaronder WordPress, Wix, Magento en Squarespace. Ik zorg voor een kloppend geheel dat ook goed gevonden wordt.

📄 TEKST & E-MAIL

Schrijven en/of redigeren van teksten en blogartikelen, uiteraard geoptimaliseerd voor zoekmachines. In zowel Nederlands als Engels (C2 certificering). 

Ik kan ook een nieuwsbrief of e-mailmarketingfunnel inrichten, schrijven en opmaken. Ik ben bekend met alle grote diensten in e-mailmarketing (o.a. MailChimp, ActiveCampaign en Aweber) en leadgeneratie (o.a. Thrive Leads en Leadpages).

O.a. gewerkt voor:

  • Maandelijkse nieuwsbrief vormgeven en redigeren voor Saraï Pannekoek
  • Video’s maken voor Bot Uitgevers
  • Teksten redigeren en video’s maken voor Giant Fox B.V.
  • Video’s bewerken en publiceren, teksten redigeren en website-optimalisatie voor Peter Joosten Media
  • Video’s bewerken en publiceren voor LoveFitFood
  • E-mailmarketingfunnels opzetten, nieuwsbrieven en blogartikelen schrijven, zoekmachineoptimalisatie voor EetPaleo
  • SEO-proof blogartikelen schrijven voor Smart & Zo
  • Redigeren van de boeken Biohacking (2018) en Supermens (2020, Bot Uitgevers)

Voordat ik freelancer werd, heb ik een aantal jaar gewerkt in de online marketing bij agency KGOM, webshop Superfood.nl en retailer Dille & Kamille. Daarnaast schrijf ik artikelen op deze website en maak ik content op mijnacneverhaal.nl.

“Wat een fijne persoon om mee samen te werken is Susan. Ze heeft ons meegeholpen met diverse zaken rondom de content van ons bedrijf, zowel on als offline. Dat heeft ze goed gedaan. De zaken zijn allemaal wat strakker geworden en eigenlijk zijn er naderhand ook geen wijzigingen meer in geweest. Het staat gewoon als een huis. Ik raad met veel plezier ook Susan aan voor de dingen die ze doet. Haar prettige persoonlijkheid krijg je er als cadeautje bij!”

Quillermo Pellicaan, Eigenaar Giant Fox B.V.

“Samenwerken met Susan ervaar ik als ondernemer heel prettig, omdat ze actief meedenkt, kritisch is en super goed is met taal. Mijn nieuwsbrieven worden goed gelezen en ik weet zeker dat dit komt omdat Susan deze redigeert, opmaakt en verstuurd. Ook draagt ze zeer regelmatig nieuwe ideeën aan, wat ik enorm waardeer!”

Saraï Pannekoek, Eigenaar Nourishmentis

Het is erg prettig werken met Susan. Ze draagt en neemt haar verantwoordelijkheid en heeft uitstekende communicatieskills. Ze heeft tijdens haar periode bij KGOM ook leiding gegeven over het copywriting team, iets wat haar ook erg goed af ging.

Karel Geenen, Eigenaar KGOM Agency

“Susan is iemand die rust uitstraalt, een goed overzicht heeft, belezen is en geïnteresseerd in mensen en onderwerpen. Ze is daardoor erg goed in het (bege)leiden van groepsgesprekken en bijeenkomsten. Susan is niet bang voor het nemen van verantwoordelijkheid en tegelijkertijd kan ze goed samenwerken en gunt ze anderen hun plek. Door haar ervaringen met filmpjes, blogs etc op sociale media weet ze veel over het opbouwen van netwerken.”

Karin Horst, Specialist Cultuur & Mediawijsheid, Bibliotheek Eemland

Wat ik niet doe:

technische optimalisatie of onderhoud aan je website

Interesse of vragen?

Neem gerust contact met me op! Het lijkt me leuk om kennis te maken en te bespreken wat ik voor je kan betekenen.