sophie stone fair fashion

Yes, dit vind ik ZO LEUK! Ik mocht een aantal prachtige items van de nieuwe herfstcollectie passen van de fair fashion webshop Sophie Stone. Deze webwinkel laat zien dat duurzame kleding helemaal niet oubollig hoeft te zijn, het is juist ontzettend hip. Ik laat je de items zien.

 Sophie Stone: Sophisticated fair fashion

De webshop Sophie Stone biedt sophisticated fair fashion aan. Dit zijn stijlvolle en vrouwelijke mode-items die op zo duurzaam mogelijke manier zijn geproduceerd. Dat houdt in dat er zo min mogelijk impact op het milieu is en dat er goede arbeidsomstandigheden zijn.

De mode-industrie is één van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Er wordt veel gebruik gemaakt van goedkope synthetische materialen en chemische stoffen. Zeker de zogenaamde fast fashion van ketens als H&M, Primark en Zara hebben een grote belasting op het milieu, omdat mensen deze kleding meestal niet lang dragen. Ondanks de kritiek, zijn de werkomstandigheden ook nog eens erg slecht.

Dat kan anders, bewijst Sophie Stone. Ik ken oprichtster Anna Sophie persoonlijk, een gedreven jonge zakenvrouw met een ideaal. Door haar keuze om bewuster te gaan leven, was ze op zoek naar leuke duurzame kleding. Omdat ze in Nederland niet goed kon slagen, besloot ze om zelf een webwinkel te starten met groene merken die prachtige stukken maken.

Aanbod van Sophie Stone

Op dit moment verkoopt Sophie Stone kleding, ondergoed, sokken en sieraden van 14 duurzame merken. Dit zijn opkomende merken die in Nederland op kleine schaal worden verkocht, of waarvan Sophie Stone zelfs de eerste aanbieder van is, zoals het Turkse sokkenmerk Rich&Vibrant en het Duitse Phil + Lui. Van opvallende items tot basics, voor mannen en vrouwen: je kunt voor alles terecht bij Sophie Stone.

De herfstcollectie van 2017

Van de nieuwe herfstcollectie mocht ik een paar items proberen. Na veel passen in de Sophie Stone pop-up store in de Negen Straatjes eind augustus (met dertig graden ja), viel mijn oog uiteindelijk op drie stukken: twee jurkjes en een trui. Gelukkig werd het al snel herfstig weer, dus kon ik de items mooi op de foto zetten en daadwerkelijk dragen!

Nu ben ik geen echt modepopje, maar mooie kleding vind ik natuurlijk wel erg leuk. Zeker als het duurzaam geproduceerd is, daar probeer ik de laatste tijd steeds meer op te letten.

Ik laat je de items zien!

Twee jurkjes van People Tree

Ik heb een sportief en net jurkje van het merk People Tree uitgekozen. People Tree is dé pionier van de duurzame mode, ze bestaan inmiddels al 27 jaar! People Tree heeft veel aandacht voor vakmanschap en werkt actief samen met ambachtslieden in ontwikkelingslanden. Het merk streeft ernaar om 100% fair trade te werken. Bovendien werken ze alleen met natuurlijke, veilige verfstoffen.

De kleding van People Tree is OC (biologisch) en Fair Trade gecertificeerd.

people tree jurk

Dit jurkje is lekker sportief en eenvoudig. Leuk met hakken, maar ook met sneakers! Het jurkje kost €79,95 en bestel je hier.

people tree jurk

Het tweede jurkje is een meer klassieke jurk, met een prachtige print met roestbruin, rood en blauw. Je kunt het op verschillende manieren dragen; met een panty of blote benen, met stoere laarzen of enkellaarsjes. Mijn favoriet!

Het jurkje kost €98,95 en vind je hier.

ArmedAngels trui

ArmedAngels is een Duits merk en bestaat sinds 2007. Ze begonnen vanuit de overtuiging dat duurzame kleding ook modieus kan zijn. Alles van ArmedAngels is gemaakt van duurzame materialen, zoals biologisch katoen, lyocell, gerecycled katoen en modal (gemaakt van houtpulp). Ook zij richten zich op goede omstandigheden bij de productie.

De collectie van ArmedAngels is Fair Trade, Fair Wear en GOTS-gecertificeerd.

armed angel trui

Hoe tof is de print van deze trui! De trui is wat korter en heeft brede mouwen, wat het lekker stoer maakt. Leuk met een spijkerbroek en gympen, maar met een rok zal het ook erg leuk staan.

De trui kost €69,96 en bestel je hier.

Kwaliteit boven kwantiteit

Ik snap dat de overstap naar duurzame kleding best groot is. Het is een stuk prijziger dan de kleding bij de gemiddelde modeketen. Toch is het goed om er bewust van te zijn dat de prijs van die kleding eigenlijk helemaal niet realistisch is. Het gaat ten koste van het milieu en mensen.

Ik ben ook niet heilig, maar ik probeer tegenwoordig eigenlijk alleen maar items te kopen die ik écht graag wil hebben en vaak ga dragen. Als een kledingstuk dan wat duurder is, is het minder erg. Ik kies liever voor kwaliteit dan kwantiteit.

Bekijk hier de hele collectie van Sophie Stone.

Ik zou zeggen: sla je slag! Ik ben in ieder geval heel erg blij met mijn prachtige items.

Ken jij Sophie Stone al? Welk item zou jij wel willen proberen?

Leave A Comment