HUUR MIJ IN

Naast mijn online werkzaamheden ben ik ook in te huren als spreker en moderator bij evenementen. Ik vind het ontzettend leuk om op het podium te vertellen over bewust leven vanuit wetenschappelijk perspectief, pragmatische zelfhulp en zingeving in de eenentwintigste eeuw. In mijn lezingen deel ik praktische tips en zorg ik voor veel interactie met het publiek.

Ik ben ook regelmatig gespreksleider en moderator bij festivals, symposia en meetups. Door mijn achtergrond als kunsthistoricus en amerikanist ligt mijn focus voornamelijk op evenementen rondom wetenschap, maatschappelijke kwesties, kunst en cultuur.

gewerkt voor o.a.:

EXPERTISE

Bewust leven

Wat is een goed leven? Met een combinatie tussen wetenschap en zelfhulp, kijk ik pragmatisch naar zingeving, geluk en succes. Geen zweverige adviezen, wel praktisch en realistisch. Ik deel mijn eigen worstelingen en laat zien hoe bewust leven zonder bullshit eruit ziet.

Maakbaarheid

Het lijkt alsof het leven volledig te vormen is hoe je wil, zolang je maar je best doet. Talloze coaches, ondernemers en influencers bevestigen dit idee. Dit zorgt voor enorme prestatiedruk. Alleen, het is een illusie. Het leven is niet maakbaar en dat is juist een verademing. In mijn lezing vertel ik meer over waarom dit idee zo hardnekkig is, deel ik mijn eigen zoektocht naar succes en perfectie en geef ik tips hoe je hiermee omgaat.

PRAKTISCH

Insteek

Mijn lezingen hebben een praktische insteek en ik zorg voor veel interactie met het publiek. Ik combineer theorie met praktijk door persoonlijke anekdotes en praktische tips te verweven in het grotere verhaal.

Ik denk als gespreksleider graag mee over de invulling van het event en welke werkvormen we kunnen inzetten, zoals een paneldiscussie, workshop of Q&A.

Tarief

Mijn tarief voor een lezing zit rond de 1.500 euro en voor (een dagdeel) moderatie 500 euro. Dit is afhankelijk van de inzet, duur en aanvullende wensen.

Voor lezingen of gespreksleiding bij stichtingen, onderwijsinstellingen en studieverenigingen gelden aangepaste tarieven. Dit is in overleg, neem daarvoor contact met me op.

Vorm

De vorm is in overleg. Meestal duurt een lezing 45 minuten, met tussendoor interactie en een Q&A na afloop. Het is ook mogelijk om er een workshop van te maken of juist een kortere talk.

Expertise

Als schrijver, podcastmaker en moderator verdiep ik mij dagelijks in allerlei thema’s rondom zingeving, maatschappelijke ontwikkelingen en bewust leven. Ik spreek hierover met wetenschappers en deskundigen en pas zelf veel kennis toe in mijn dagelijks leven.

Ik heb bovendien zeven jaar in de online marketing branche gewerkt en door mijn opleidingen Amerikanistiek, Kunstgeschiedenis en Journalistiek heb ik een brede kennis over allerlei onderwerpen.

Opdrachtgevers

O.a. TivoliVredenburg, InScience Film Festival, NRC Live, VeggieWorld, VeggieWorld Winter Fair, ProBiblio Symposium, VPRO Tegenlicht, Bibliotheek Eemland, Tech Tuesday, Quantified Self Nederland, SensUs Event 2020, Nabuurschap Driebergen, Permanent Beta en de Super Lifestyle Summit.

Tevens ontving ik in 2017 de Food100 award en was ik in 2018 gastblogger voor het Slow Food Youth Network.

VOORBEELDEN

VPRO Tegenlicht Meet Ups Amersfoort

Ik ben programmamaker en moderator bij de VPRO Tegenlicht meetups in Amersfoort. Twee keer per maand organiseren we een bijeenkomst in de bibliotheek over een recente Tegenlicht uitzending, waarbij ik samen met drie sprekers en het publiek in gesprek ga over uiteenlopende onderwerpen.

“Susan is iemand die rust uitstraalt, een goed overzicht heeft, belezen is en geïnteresseerd in mensen en onderwerpen. Ze is daardoor erg goed in het (bege)leiden van groepsgesprekken/bijeenkomsten. Susan is niet bang voor het nemen van verantwoordelijkheid en tegelijkertijd kan ze goed samenwerken/ gunt ze anderen hun plek. Door haar ervaringen met filmpjes, blogs etc op sociale media weet ze veel over het opbouwen van netwerken.

Karin Horst, Specialist Cultuur & Mediawijsheid, Bibliotheek Eemland

Zweefcafé TivoliVredenburg

In december 2019 vond het eerste Zweefcafé in TivoliVredenburg plaats, waarbij wetenschap en spiritualiteit samenkomen. Ik was de gespreksleider van de avond. Het eerste thema was ‘gedachten’ en samen met een hersenwetenschapper, mindfulnesstrainer en spoken word artist ging ik in gesprek over wat gedachten zijn en hoe je met die dagelijkse stroom omgaat.

Susan en ik hebben samengewerkt bij de eerste editie van Het Zweefcafé over gedachten. De samenwerking verliep heel gestroomlijnd. Mede omdat Susan zich goed had voorbereid. Ze heeft van tevoren met elke spreker gebeld om een goed beeld te krijgen van het verhaal en expertise van de individuele sprekers. Ze had de briefing goed doorgenomen en de vragen die ze had gesteld.

Dit laat zien dat ze haar werk erg serieus neemt. Op het podium was dit ook te merken. Ze kwam heel rustig en geconcentreerd over en stelde scherpe vragen aan de sprekers. Na afloop bleef Susan zeer geïnteresseerd en betrokken. Kortom een hele fijne samenwerking.”

Simone Heinen, TivoliVredenburg

Duurzaamheid in Driebergen

Het buurtschap van Driebergen wilde graag een praktische lezing over duurzaamheid en hoe je dit in de dagelijkse praktijk toepast. In een uur nam ik de bewoners mee in het belang van duurzaamheid en gaf ik diverse voorbeelden om minder afval te produceren, minder te consumeren en bewustere keuzes te maken.

“De workshop is goed bevallen. De opzet was goed en je had de discussie goed in de hand, ondanks het feit dat sommige mensen aan de praat bleven, greep jij op het juiste moment in.

Het was een boeiende, actieve discussie en de door jou meegenomen voorbeelden waren voor velen een inspiratie.”

Hanneke Hijmans, Voorzitter Nabuurschap Driebergen Noord

Huur mij in als spreker of moderator

NEEM CONTACT OP