Over

“To know, is to know that you know nothing. That is the meaning of true knowledge.” — Socrates

Dingen duiden is mijn ding, al heb ik geen antwoorden. Ik weet sowieso vrij weinig. Toch deel ik op dit blog mijn hersenspinsels, want daar heb ik er nogal veel van en ik vind het leuk om ze op te schrijven. Puur eigenbelang dus. Als ik je daardoor aan het denken zet, ben ik tevreden.

Over mij

Ik ben Susan, 29 jaar en een typische millenial. Ik probeer een beetje duurzaam te leven, lees veel boeken en het liefst ben ik op reis.

Al van jongs af aan heb ik een drang naar vrijheid. Vrijheid om eigen keuzes te maken, om onbekende plekken te ontdekken, om nieuwe dingen te leren.

Na de middelbare school wilde ik ‘iets’ doen met cultuur, filosofie en journalistiek, maar daar sloot geen studie precies op aan. Uiteindelijk deed ik de bachelor American Studies en een minor Journalistiek in Groningen en de master Kunstgeschiedenis in Utrecht.

Na mijn afstuderen in 2012 kon ik geen passende baan vinden en rolde ik de online marketing in. Na drie banen in vier jaar, besloot ik om voor mezelf te beginnen. Werken voor een baas bleek niet echt iets voor mij te zijn.

Sinds 2010 schrijf ik stukjes op mijn blog om mijn gedachten te ordenen. Eerst over voeding en leefstijl, inmiddels is dat veel breder geworden. Ik probeer open en eerlijk te zijn, want het mag van mij allemaal wel wat minder perfect. Zo schreef ik bijvoorbeeld een stuk over hoe ik mijn visie op voeding veranderde en een persoonlijk verhaal over mijn acne.

Ik schrijf verder niet echt over een specifiek thema. Mijn uitgangspunt is een vraag die mij al jaren bezighoudt: Hoe kunnen we beter leven? Ik probeer deze vraag met een kritische, nieuwsgierige houding te benaderen. Maar aangezien ik geen wetenschapper of expert ben, heb ik er geen pasklaar antwoord op.

Naast bloggen geef ik sinds 2016 af en toe lezingen en doe ik freelanceklussen op het gebied van tekstschrijven en online marketing. Een prima combinatie: ik heb veel vrijheid, kan op dit blog schrijven waarover ik wil en het lukt me om iedere maand de hypotheek te betalen.

Over dit blog

Na heel wat omzwervingen op het wereldwijde web besloot ik in oktober 2017 om te gaan bloggen onder mijn eigen naam. Geen hippe lifestyle blog, geen clickbait artikelen. Been there, done that.

Ik schrijf hier over kleine en grote levenskwesties, als een soort handleiding voor een beter leven. Ik bied geen kant-en-klare oplossingen, want die bestaan niet. Mijn doel is om je aan het denken te zetten, meerdere kanten van een verhaal te laten zien en dingen in twijfel te trekken die als normaal worden gezien, maar dat wat mij betreft niet per se zijn.

Geen idee of dat lukt, dat moet je zelf maar bepalen.

Best gelezen artikelen:

Blijf op de hoogte

Wil je geen updates missen?

Interesse in een samenwerking of heb je een vraag aan mij? Neem contact met me op.

Fotografie door Hub Pacheco.