OVER MIJ

Tl;dr

Ik ben Susan Dullink, 30 jaar en een typische millennial. Ik schrijf artikelen voor een bewuster leven, maak de Dingen Duiden podcast en ben regelmatig moderator en spreker bij evenementen, meetups en festivals. Samen met mijn vriend Peter en adoptiepoes Zora woon ik in het centrum van Amersfoort.

De lange versie

Ik ben geboren in 1989 en opgegroeid met het idee dat ik alles kon worden wat ik wilde, zolang ik maar mijn best deed. Ik droomde van een sprookjeshuwelijk (blame Disney), een groot huis en een carrière als succesvol journalist. Of binnenhuisarchitect. Of juf. Of allemaal tegelijk.

Tot mijn achttiende woonde ik in het kleine, maar fijne Zwolle. Daarna begon de lange zoektocht naar wie ik eigenlijk was en wat ik wilde doen met mijn leven. Ik ging eerst studeren in Groningen, daarna in Utrecht. Ik deed de bachelor American Studies, een minor Journalistiek, ging op uitwisseling naar Amerika, deed een pre-master en tot slot een master Kunstgeschiedenis.

Na vijf jaar had ik een paar mooie diploma’s op zak, maar was het lastig om een passende baan te vinden. Het werd job hoppen, in vier jaar tijd had ik drie banen. Als campagnemanager bij een marketingbureau, online marketeer bij een webshop en webwinkelmedewerker bij Dille & Kamille.

Het gevoel ‘is dit alles?’ bleef knagen. Sinds 2010 blog ik over allerlei dingen (cultuur, gezonde voeding, duurzaamheid) en het leek me geweldig om daarvan te kunnen leven. In 2016 besloot ik om zzp’er te worden. Eerst deed ik er nog marktetingklussen bij, nu leef ik volledig van mijn werk als schrijver, podcastmaker en presentator.

In mijn werk probeer ik mezelf en mijn generatie beter te begrijpen en handvatten te geven. Ik vind ons een fantastische generatie met ontzettend veel mogelijkheden, maar net zoveel uitdagingen. De financiële crisis, 9/11, de opkomst van social media, individualisme, prestatiedruk, klimaatverandering, noem maar op.

Hoe gaan we daarmee om en hoe zorgen we voor een betere toekomst? Daarover schrijf ik artikelen, maak ik de Dingen Duiden podcast en ben ik regelmatig moderator en spreker bij evenementen, meetups en festivals. Heel anders dan ik me als kind had voorgesteld, maar ik vind het fantastisch om te doen.

Fun facts

☼ Mijn eerste blog uit 2010 heet cultureelverantwoord.wordpress.com. Ik was zo trots, haha.

☼ Ook al sta ik graag op podia, ik ben best introvert en ongemakkelijk in sociale situaties met onbekende mensen.

☼ Mijn poes heet Zora, geïnspireerd door The Legend of Zelda: Ocarina of Time uit 1998. Mijn favoriete game ooit, ik speel het nog steeds. Ja, ik ben best een nerd.

☼ Ik heb nog steeds een aantal melktanden en -kiezen, want hier zitten geen blijvende tanden en kiezen onder. Dit heet ook wel hypodontie en is zeer zeldzaam.

☼ Mijn favoriete serie is Better Call Saul, de spin-off van Breaking Bad. Extra leuk: in de serie is er een bedrijf dat ‘Mesa Verde’ heet. Echt compleet toeval, maar zo heet mijn bedrijf ook.

☼ Ik vind het leuk om allerlei persoonlijkheidstestjes te doen. Ik neem het niet te letterlijk, maar haal er toch interessante inzichten uit. Zo ben ik INFJ volgens de Myers-Briggs test, een Questioner volgens Gretchen Rubin, een pitta-type volgens de Ayurveda en sterrenbeeld Leeuw. Alles bij elkaar is dat een gepassioneerd persoon die graag in de spotlight staat, overal vragen bij stelt en veel op intuïtie doet.

armed angels trui

In de media

Ik kom regelmatig in de media om te vertellen over bewust leven, duurzaamheid, mijn acne en zingeving. O.a. bij EditieNL (RTL4), Psychologie Magazine, NPO Radio 1 en de Volkskrant.

Bekijk media-overzicht