OVER

Ik ben Susan Dullink, 32 jaar en een typische millennial. Ik ben freelance content maker en op deze website deel ik artikelen, podcasts en video’s over dingen die mij bezighouden. Samen met mijn vriend Peter, onze zoon Hidde (geboren in september 2021) en adoptiepoes Zora woon ik in het centrum van Amersfoort.

Ik ben geboren in 1989 en opgegroeid met het idee dat ik alles kon worden wat ik wilde, zolang ik maar mijn best deed. Ik droomde van een sprookjeshuwelijk (blame Disney), een groot huis en een carrière als succesvol journalist. Of binnenhuisarchitect. Of juf. Of allemaal tegelijk.

Tot mijn achttiende woonde ik in het kleine, maar fijne Zwolle. Daarna begon de lange zoektocht naar wie ik eigenlijk was en wat ik wilde doen met mijn leven. Ik ging eerst studeren in Groningen, daarna in Utrecht. Ik deed de bachelor American Studies, een minor Journalistiek, ging op uitwisseling naar Amerika, deed een pre-master en tot slot een master Kunstgeschiedenis.

Na vijf jaar had ik een paar mooie diploma’s op zak, maar was het lastig om een passende baan te vinden. Het werd job hoppen, in vier jaar tijd had ik drie banen. Als campagnemanager bij een marketingbureau, online marketeer bij een webshop en webwinkelmedewerker bij Dille & Kamille.

Het gevoel ‘is dit alles?’ bleef knagen. Sinds 2010 schrijf ik over allerlei onderwerpen (cultuur, gezonde voeding, duurzaamheid) en het leek me geweldig om van mijn blog te kunnen leven. In 2016 werd ik daarom zzp’er. Ik doe diverse freelance werkzaamheden en daarnaast blog ik, maak ik video’s en podcasts.

Mijn missie is om een brug te slaan tussen de wetenschap en het dagelijks leven. De wetenschap heeft niet altijd antwoorden, maar is wel het beste handvat wat we hebben. Ik lees veel non-fictie over biologie, technologie, menselijk gedrag, persoonlijke ontwikkeling en filosofie. Daar probeer ik zoveel mogelijk van toe te passen en te vertalen naar praktische inzichten. Bewust leven zonder zweverigheid, noem ik dat.

Fun facts

☼ Ik heb nog een tweede blog, genaamd MijnAcneVerhaal.nl. Hier deel ik alles over mijn ervaring met acne, waar ik sinds mijn dertiende mee worstel. Ik heb dit losgemaakt van deze website, omdat het zo’n specifiek onderwerp is.

☼ Ik ben best introvert en onhandig in sociale situaties met onbekende mensen. Maar als ik mensen ken of als ik op een podium sta, is dat compleet omgekeerd.

☼ Mijn kat heet Zora, geïnspireerd door The Legend of Zelda: Ocarina of Time uit 1998. Mijn favoriete game ooit, ik speel het nog steeds.

☼ Ik heb nog steeds een aantal melktanden en -kiezen, want hier zitten geen blijvende tanden en kiezen onder. Dit heet ook wel hypodontie en is zeer zeldzaam.

☼ Mijn favoriete serie is Better Call Saul, de spin-off van Breaking Bad. Compleet toeval: in de serie is er een bedrijf dat ‘Mesa Verde’ heet. Zo heet mijn bedrijf ook. Het betekent ‘groene tafel’ en is een National Park in Colorado, wat ik bezocht tijdens mijn uitwisseling in Amerika.

armed angels trui

In de media

Ik kom regelmatig in de media om te vertellen over bewust leven, duurzaamheid, zingeving en mijn acne. O.a. bij EditieNL (RTL4), Psychologie Magazine, NPO Radio 1 en de Volkskrant.

Bekijk media-overzicht