OVER SUSAN

Over deze blog

Bewust leven zonder zweverigheid, dat is mijn uitgangspunt.

In de zelfhulpwereld komen ontzettend veel vage en onbewezen dingen voorbij, zoals de wet van de aantrekkingskracht, kristallen en astrologie. Dat vind ik de grootste onzin. Toch ben ik dol op persoonlijke ontwikkeling en altijd op zoek naar manieren om meer uit mijn leven te halen. Dat kan gelukkig ook pragmatisch en realistisch.

Mijn missie is om een brug te slaan tussen de wetenschap en het dagelijks leven. De wetenschap heeft niet altijd antwoorden, maar is wel het beste handvat wat we hebben.

Ik lees veel non-fictie over wetenschap, menselijk gedrag en filosofie. Daar probeer ik zoveel mogelijk van toe te passen en te vertalen naar praktische levensadviezen. Mijn kennis en ervaring breng ik hier samen.

Over mij

Ik ben Susan Dullink, 30 jaar en een typische millennial. Ik schrijf artikelen, maak de Dingen Duiden podcast en ben regelmatig moderator en spreker bij evenementen, meetups en festivals. Samen met mijn vriend Peter en adoptiepoes Zora woon ik in het centrum van Amersfoort.

Ik ben geboren in 1989 en opgegroeid met het idee dat ik alles kon worden wat ik wilde, zolang ik maar mijn best deed. Ik droomde van een sprookjeshuwelijk (blame Disney), een groot huis en een carrière als succesvol journalist. Of binnenhuisarchitect. Of juf. Of allemaal tegelijk.

Tot mijn achttiende woonde ik in het kleine, maar fijne Zwolle. Daarna begon de lange zoektocht naar wie ik eigenlijk was en wat ik wilde doen met mijn leven. Ik ging eerst studeren in Groningen, daarna in Utrecht. Ik deed de bachelor American Studies, een minor Journalistiek, ging op uitwisseling naar Amerika, deed een pre-master en tot slot een master Kunstgeschiedenis.

Na vijf jaar had ik een paar mooie diploma’s op zak, maar was het lastig om een passende baan te vinden. Het werd job hoppen, in vier jaar tijd had ik drie banen. Als campagnemanager bij een marketingbureau, online marketeer bij een webshop en webwinkelmedewerker bij Dille & Kamille.

Het gevoel ‘is dit alles?’ bleef knagen. Sinds 2010 blog ik over allerlei dingen (cultuur, gezonde voeding, duurzaamheid) en het leek me geweldig om daarvan te kunnen leven. In 2016 werd ik daarom zzp’er. Eerst deed ik er nog marktetingklussen bij, nu leef ik volledig van mijn werk als schrijver, podcastmaker en presentator.

Jarenlang heb ik me verdiept in zelfhulp, op zoek naar geluk en succes. Ik vond dit meestal te zweverig en weinig kritisch. Daarom ging ik ook boeken lezen over allerlei wetenschappelijke thema’s, zoals het menselijk brein, biologie, astronomie en technologische ontwikkelingen. Hoewel ik dit super leerzaam vind, biedt het weer geen concrete antwoorden voor een zinvol leven.

Daarom probeer ik nu zelf de werelden van zelfhulp en wetenschap samen te laten komen. Het resultaat: pragmatische zelfhulp. Bewust leven, maar dan wel zonder zweverigheid.

Fun facts

☼ Ik heb nog een blog, genaamd MijnAcneVerhaal.nl. Hier deel ik alles over mijn ervaring met acne, waar ik sinds mijn dertiende mee worstel. Ik heb dit losgemaakt van deze website, omdat het zo’n specifiek onderwerp is.

☼ Ik ben best introvert en onhandig in sociale situaties met onbekende mensen. Maar als ik mensen ken of als ik op een podium sta, is dat compleet omgekeerd.

☼ Mijn poes heet Zora, geïnspireerd door The Legend of Zelda: Ocarina of Time uit 1998. Mijn favoriete game ooit, ik speel het nog steeds.

☼ Ik heb nog steeds een aantal melktanden en -kiezen, want hier zitten geen blijvende tanden en kiezen onder. Dit heet ook wel hypodontie en is zeer zeldzaam.

☼ Mijn favoriete serie is Better Call Saul, de spin-off van Breaking Bad. Compleet toeval: in de serie is er een bedrijf dat ‘Mesa Verde’ heet. Zo heet mijn bedrijf ook. Het betekent ‘groene tafel’ en is een National Park in Colorado, wat ik bezocht tijdens mijn studie-uitwisseling in Amerika.

armed angels trui

In de media

Ik kom regelmatig in de media om te vertellen over bewust leven, duurzaamheid, zingeving en mijn acne. O.a. bij EditieNL (RTL4), Psychologie Magazine, NPO Radio 1 en de Volkskrant.

Bekijk media-overzicht