Over

“To know, is to know that you know nothing. That is the meaning of true knowledge.” — Socrates

Dingen duiden is mijn ding, al heb ik geen antwoorden. Ik vind het ontzettend leuk om thema’s te onderzoeken en meerdere kanten van het verhaal te laten zien. Mijn uitgangspunt is nuanceren, want dingen zijn vaak complexer dan ze lijken.

Als ik je aan het denken zet, ben ik tevreden.

Over mij

Ik ben Susan, 29 jaar en een typische millenial. Ik probeer een beetje duurzaam te leven, lees veel boeken en ben graag op reis.

Al van jongs af aan heb ik een drang naar vrijheid. Vrijheid om eigen keuzes te maken, om onbekende plekken te ontdekken, om nieuwe dingen te leren.

Na de middelbare school wilde ik ‘iets’ doen met cultuur, filosofie en journalistiek, maar daar sloot geen studie precies op aan. Uiteindelijk deed ik de bachelor American Studies met de minor Journalistiek in Groningen en de master Kunstgeschiedenis in Utrecht.

Na mijn afstuderen in 2012 kon ik geen passende baan vinden (verrassing!) en rolde ik de online marketing in. Na drie banen in vier jaar besloot ik om voor mezelf te beginnen. Werken voor een baas bleek niet echt iets voor mij te zijn.

Sinds 2010 schrijf ik stukjes op mijn blog om mijn gedachten te ordenen. Eerst over kunst en cultuur, daarna over voeding en leefstijl. Inmiddels is het nog veel breder geworden. Eigenlijk alles wat te maken heeft met beter leven. Van persoonlijke ontwikkeling en reizen tot meer filosofische thema’s, zoals maakbaarheid.

Ik probeer open en eerlijk te zijn, want het mag van mij allemaal wel wat minder perfect. Zo schreef ik bijvoorbeeld een stuk over hoe mijn visie op voeding veranderde en een persoonlijk verhaal over mijn acne.

Naast blogger en podcaster ben ik freelance tekstschrijver en columnist. Mijn specialisatie is inhoudelijke artikelen over maatschappelijke thema’s als skin positivity, duurzaamheid en gezondheid. Wil je hier meer over weten, neem dan gerust contact met mij op.

Over dit blog

Na heel wat omzwervingen op het wereldwijde web sinds 2011, besloot ik in oktober 2017 om te gaan bloggen onder mijn eigen naam. Geen hippe lifestyle blog, geen influencer, geen clickbait artikelen. Been there, done that.

Ik schrijf hier over kleine en grote levenskwesties, als een soort handleiding voor een beter leven. Ik bied geen kant-en-klare oplossingen, want die bestaan niet. Niets is zwart-wit. Mijn doel is om je aan het denken te zetten, meerdere kanten van een verhaal te laten zien en dingen in twijfel te trekken.

Geen idee of dat lukt, dat mag je zelf bepalen. Hier vind je mijn artikelen, mijn podcast en boekentips.

Blijf op de hoogte

Wil je geen updates missen? Doe dan één of meerdere van deze dingen:

Ik doe niet aan advertenties op mijn website. Als je tof vind wat ik doe, steun mij dan! Dat kan op verschillende manieren, betaald en onbetaald.

Fotografie door Hub Pacheco.