Podcast

Dingen Duiden Podcast met Susan DullinkIn de Dingen Duiden podcast bespreek ik iedere week een wetenschappelijke theorie, filosofisch concept of maatschappelijke trend om de wereld een beetje beter te begrijpen. Met persoonlijke anekdotes, grapjes en af en toe een deskundige.

Ik ben geen expert, maar vind wel ontzettend veel dingen interessant. Van theorieën over buitenaards leven tot opgelicht worden in Zuidoost-Azië. Ik probeer te begrijpen hoe de wereld in elkaar zit, zodat ik aan de hand daarvan bewustere keuzes kan maken.

Iedere week komt er een nieuwe aflevering online.

Om niks te missen, abonneer je dan via één van deze kanalen:

Hieronder vind je een overzicht van alle afleveringen.

#004 – Scams in Zuidoost-Azië
Opgelicht worden in Zuidoost-Azië, het is een bekend fenomeen. Als je door deze regio reist is de kans groot dat je ergens een oplichter tegenkomst.
Shownotes

#003 – De Donuteconomie
De term ‘Donuteconomie’ is bedacht door econoom en auteur Kate Raworth. Het is een nieuw visueel model hoe we de economie zouden moeten inrichten, rekening houdend met de voorwaarden voor alle mensen en de planeet.
Shownotes

#002 – Skin positivity
Skin positivity is een nieuwe trend op Instagram waarbij bekende en onbekende mensen hun acne laten zien zonder make-up of filters.
Shownotes

#001 – Memetica
Memetica is een wetenschappelijke theorie om ontwikkelingen in de menselijke cultuur beter te begrijpen. Misschien denk je gelijk aan internet memes, maar in 1976 bedacht evolutiebioloog Richard Dawkins dit concept.
Shownotes