hemptouch verzorging

Als je mij al een tijdje volgt, weet je dat ik last heb van acne. Gelukkig gaat het de laatste tijd heel erg goed, maar mijn huid blijft er gevoelig voor. Naast een beetje opletten met voeding, is de verzorging van mijn huid ook belangrijk. Ik testte de verzorgingsproducten van Hemptouch op basis van hennep, speciaal tegen acne en andere huidklachten.

Wat is Hemptouch?

Hemptouch is een klein Slovenisch bedrijfje dat verzorgingsproducten maakt voor de gevoelige en geïrriteerde huid. Dit doen ze op basis van de hennepplant, etherische oliën en natuurlijke hulpstoffen. De producten zijn helemaal natuurlijk, dermatologisch getest, geschikt voor de gevoelige huid, niet op dieren getest, vrij van parabenen en zelfs helemaal veganistisch.

De basis van de producten is de hennepplant, met als uitgangspunt dat dit helende eigenschappen heeft. De hennep voor de producten wordt zelf geproduceerd en verwerkt. Er worden verschillende stoffen uit de hennepplant gebruikt, namelijk cannabidiol (CBD), hennep hydrolaat en rauwe hennepolie. Op de ingrediëntenpagina van Hemptouch kun je meer lezen over de ingrediënten die worden gebruikt in de producten.

hemptouch cbd zalf

Verzorging voor de gevoelige huid

Hemptouch heeft twee lijnen verzorgingsproducten met een zalf, crème, face wash en shampoo/douchegel. Eentje voor de droge, zeer gevoelige huid en een voor de probleemhuid met acne en irritaties. Beide bevatten een mix van verschillende kruiden en etherische oliën, met als doel de huid te kalmeren, voeden en ontstekingen te verminderen.

Zelf mocht ik de producten voor de probleemhuid testen, gezien mijn gevoeligheid voor acne. Deze producten zijn iets minder voedend dan de lijn voor de zeer gevoelige huid, zodat er geen verstoppingen ontstaan. Ook zijn deze producten meer gericht om ontstekingen te verminderen. Voor mij erg fijn, aangezien er toch af en toe nog een puistje opduikt.

Ik testte de gezichtsreiniger, gezichtscrème, zalf en de shampoo/douchegel, hieronder vertel ik je er per product meer over.

Hemptouch Hennep gezichtsreiniger

Dit is een zachte zeepemulsie om de huid mee te reinigen, op basis van hennepolie en hennep hydrolaat. Het bevat geen parfum, alcohol of sterk reinigende ingrediënten.

Ik gebruik meestal geen face wash of iets dergelijks, omdat mijn huid daardoor heel droog wordt. Bij deze reiniger heb ik daar helemaal geen last van! Make-up gaat er ook nog eens heel gemakkelijk af en mijn huid voelt daarna heel fris. Het wordt wel een klein beetje trekkerig, maar als ik daarna crème opdoe, heb ik daar helemaal geen last van.

Je kunt de hennep gezichtsreiniger hier bestellen.

Hemptouch CBD gezichtscrème

Het tweede product dat ik heb getest is de kalmerende gezichtscrème met CBD. CBD staat bekend om de ontstekingsremmende eigenschappen, wat natuurlijk erg prettig is tegen acne. Ook bevat het hennepolie en kruidenextracten om de huid te verzorgen, te kalmeren en om de talgproductie te verminderen.

Wat ik er fijn vind, is dat de crème in een pompflacon zit. Dit is een stuk hygiënischer dan een potje en het is makkelijk te doseren. De crème is lichtgroen van kleur en je ruikt de CBD zeker terug. Dit vind ik niet storend, na het smeren merk je daar niks meer van.

Ik heb een redelijk droge huid, maar de crème verzorgd heel goed. Ik heb ook het idee dat opkomende puistjes en irritaties sneller weggaan dan normaal, zeker in combinatie met de gezichtsreiniger.

Bestel hier de CBD gezichtscrème.

Hemptouch CBD zalf voor de probleemhuid

Heeft je huid extra behandeling nodig, bijvoorbeeld bij insectenbeten, acne, eczeem of luieruitslag? Dan is de Hemptouch CBD zalf een uitkomst. Dit bevat namelijk een hoge concentratie CBD en hennepolie, wat heel verzorgend en ontstekingsremmend is.

Deze zalf is een stuk vetter dan de crème, dus gebruik ik alleen op plekjes die extra verzorging kunnen gebruiken, zoals een schaafwondje of hardnekkig puistje. Ik heb het idee dat de huid hierdoor sneller rustiger wordt. Ook deze zalf ruikt behoorlijk naar CBD, maar na het smeren gaat dat snel weg.

Hier bestel je de CBD zalf.

Hemptouch Hennep shampoo/douchegel

Tot slot probeerde ik de Hemptouch shampoo/douchegel met hennep. Dit is een product van de lijn voor de gevoelige huid, wat een heel zachte reiniging geeft. Het is een 2-in-1 product, wat natuurlijk lekker handig is.

Ik was bang dat het te uitdrogend voor mijn haar zou zijn, maar dat is helemaal niet het geval. Mijn lichaamshuid is niet zo heel gevoelig, maar ik merk toch wel dat mijn huid minder droog is. Het ruikt fris, maar niet heel sterk. Dat vind ik zelf juist wel fijn eigenlijk.

Bestel hier de Hennep shampoo & douchegel.

Conclusie

Als je last hebt van vervelend huidklachten zoals acne, allergieën, eczeem of een heel droge huid, dan kunnen de Hemptouch verzorgingsproducten een fijne hulp zijn. Het is natuurlijk heel persoonlijk of jouw huid goed reageert op de producten. Ik vind ze voor mijn droge, maar wel acne gevoelige huid in ieder geval ontzettend fijn.

De producten zijn niet goedkoop vanwege de hoogwaardige ingrediënten die erin zitten. Wel gaan ze heel lang mee, je hoeft steeds maar een klein beetje te gebruiken. Een duurzame keuze dus.

Ken jij de producten van Hemptouch al? Welke producten zou jij wel willen proberen?

Leave A Comment