Spreker social media

Filters op Instagram en Snapchat, het glamoureuze leven van influencers: de virtuele wereld heeft een grote impact op hoe wij ons leven leiden. Dit heeft veel positieve kanten, zoals het vormen van communities en het snel verspreiden van nieuws. Maar er is ook een schaduwzijde, met name dat het de indruk wekt dat ons gewone leven volledig maakbaar is. Welke rol speelt social media bij zingeving en geluk?

Mijn talk

Ik hou van social media, maar het maakt me ook vaak onzeker. Is mijn leven wel bijzonder genoeg? Zie ik er wel mooi genoeg uit?

Als lifestyle blogger schaamde ik me jarenlang voor mijn acne. Met make-up en filters verborg ik mijn puistjes voor mijn volgers, uit angst voor negatieve reacties. In 2017 ging de knop om. Ik besloot om er eerlijk over te gaan schrijven en onbewerkte foto’s te delen op Instagram. Hier kreeg ik ontzettend veel positieve reacties op, omdat veel mensen zich herkennen in mijn verhaal. Mijn doel is om huidaandoeningen te normaliseren en fabels te ontkrachten.

In mijn talk vertel ik op persoonlijke wijze over authenticiteit op social media, welke invloed de online media op ons leven hebben en hoe we hiermee om moeten gaan.

Vanwege mijn achtergrond in journalistiek, amerikanistiek en moderne kunst leg ik verbindingen tussen technologische ontwikkelingen, hedendaagse cultuur en maatschappelijke vraagstukken.

Klanten

Ik sprak over social media, maakbaarheid en zingeving op de volgende evenementen:

maart 2018 – ‘Beter leven door oude wijsheden’ op de Permanent Beta Dag
september 2017 – ‘De kracht van je gedachten’ op de Super Lifestyle Summit
juni 2016 – lezing ‘Apen met smartphones’ op het Permanent Beta Festival

Susan voelt verantwoordelijkheid en maakt zich sterk voor tevreden klanten. Bij Yargon heeft Susan enkele overtuigende webinars en presentaties verzorgt!

Ronald Cuperus, Online marketing expert

Publicaties

In mijn podcast Dingen Duiden en blogartikelen bespreek ik regelmatig onderwerpen binnen het thema social media en maakbaarheid. Hieronder een aantal voorbeelden.

De social media paradox

Afgelopen week was er opeens een nieuw social media platform: Vero. Dat bestaat overigens al drie jaar, maar is opeens een hype. Nu blijkt het dus van een of andere Libanese miljonair te zijn met een twijfelachtige achtergrond. Ook is het onduidelijk wat Vero met gebruikersdata doet, dus iedereen probeert hun account alweer te verwijderen. Want dat kan niet zomaar, dat moet je bij Vero aanvragen.
Lees verder…

Favoriete boeken

Ik lees graag boeken over social media, maakbaarheid en zingeving. Dit zijn tot nu toe mijn favorieten.

The Subtle Art of Not Giving a F*ck – Mark Manson

Het beste zelfhulpboek wat ik ooit las. Een boek over wat een goed leven is, geluk zoeken, pijn en tegenslag omarmen en minder hoge verwachtingen hebben.

Het idee m/v – Asha ten Broeke

Dit boek ontkracht de hardnekkige illusie dat mannen en vrouwen totaal verschillende wezens zijn. Het laat zien hoe dit idee is ontstaan, hoe dit in de media wordt weergegeven en waarom we dit nodig moeten veranderen.

Waking Up – Sam Harris

Op basis van wetenschap en rationaliteit gaat Sam Harris dieper in op de toepassing van meditatie, inzichten over ons bewustzijn en zelfoverstijging. Wat geeft ons leven zin als we niet meer God geloven?

Digital Minimalism – Cal Newport

Technologie heeft een grote impact op ons leven en geeft veel afleiding en FOMO. In dit boek geeft Cal Newport handvatten om hier op een slimme manier mee om te gaan en met meer rust en aandacht te leven.

Interesse?  Neem vrijblijvend contact met me op.

CONTACT