Spreker technologie

Kunstmatige intelligentie, genetische modificatie, social media en smartphones. Technologie is overal en is onderdeel van het mens-zijn. Het gaat steeds beter met de wereld, maar toch voelen we ons in het Westen steeds vaker eenzaam en ongelukkig. Welke rol speelt technologie daarbij? En hoe zorgen we voor een zinvol bestaan als kunstmatige intelligentie steeds meer aspecten van ons leven overneemt?

Mijn talk

In mijn lezingen laat ik zien dat technologie hoort bij de menselijke natuur. Technologische ontwikkelingen beïnvloeden ons dagelijks leven in grote mate. Dat is niet nieuw, maar eigenlijk al sinds de landbouwrevolutie een gegeven.

Maar in het licht van klimaatverandering en technologische revoluties als kunstmatige intelligentie en genetische modificatie, wordt deze invloed groter dan ooit. Vragen over ethiek, moraliteit en zingeving worden steeds belangrijker, omdat het de koers van de aarde en de mensheid kan veranderen.

Wat het betekent om mens te zijn, is een essentiële vraag om het leven in de toekomst vorm te geven.

Op interactieve wijze vertel ik over mijn technologische ontwikkelingen, deel ik eigen ervaringen en inzichten en heb ik veel interactie met het publiek.

Klanten

Ik sprak over technologie en de toekomst op de volgende evenementen:

maart 2018 – ‘Beter leven door oude wijsheden’ op de Permanent Beta Dag
september 2017 – ‘De kracht van je gedachten’ op de Super Lifestyle Summit
juni 2016 – lezing ‘Apen met smartphones’ op het Permanent Beta Festival

Het is erg prettig werken met Susan. Ze draagt en neemt haar verantwoordelijkheid en heeft uitstekende communicatieskills.

Karel Geenen, Online marketing expert

Publicaties

In mijn podcast Dingen Duiden en blogartikelen bespreek ik regelmatig onderwerpen binnen het thema technologie, wetenschap en zingeving. Hieronder een aantal voorbeelden.

Digitaal minimalisme: zo pas ik het toe

In 2012 kocht ik mijn eerste smartphone, een HTC Hero. Ik ging dat jaar backpacken door Zuidoost-Azië, maar durfde mijn gloednieuwe telefoon niet mee te nemen. In plaats daarvan nam ik een oud mobieltje mee om te kunnen sms’en en ging ik af en toe naar een internetcafé om te chatten, mailen en foto’s te plaatsen op Facebook.
Lees verder…

Favoriete boeken

Ik lees graag boeken over technologie in relatie tot de maatschappij, menszijn en zingeving. Dit zijn tot nu toe mijn favorieten.

Homo Deus – Yuval Noah Harari

Wat heeft de toekomst voor ons in petto? In dit boek onderzoekt Harari diverse ontwikkelingen en mogelijke toekomstscenario’s, zoals kunstmatige intelligentie, onsterfelijkheid en genetische modificatie.

Life 3.0 – Max Tegmark

Een fascinerend boek over de grote impact van kunstmatige intelligentie op ons leven. Van werk, onderwijs, gezondheidszorg en rechtspraak tot aan de vraag of we ooit worden vervangen door robots en computers.

Next Nature – Koert van Mensvoort

Technologie is onderdeel van de natuur, dat is het uitgangspunt van dit boek. De natuur verandert altijd en onze visie op technologie ook. In plaats van een biologische evolutie, zijn we nu getuige van een memetische (culturele) evolutie die grote veranderingen teweeg brengt.

Factfulness – Hans Rosling

We hebben een totaal verkeerd beeld van de wereld. Met behulp van statistieken en persoonlijke verhalen laat Rosling zien dat het beter in de wereld gaat dan we denken en hoe we ons kunnen richten op de belangrijkste problemen van deze tijd en de toekomst.

Interesse?  Neem vrijblijvend contact met me op.

CONTACT