surfen marokko
By Categories: Wereld6 Comments

Toen Peter en ik op zoek waren naar een leuke plek om naar toe te gaan in onze vrije week eind oktober, was een vereiste dat het er nog lekker weer zou zijn. In Spanje, Griekenland of Italië bleek het gemiddeld rond de 20 – 25 graden en dat vonden we nog net iets te koud, haha.

Al snel viel ons oog op Marokko. Een niet voor de hand liggende bestemming, maar het klimaat is er een stuk warmer. En betaalbaar! Ook kwamen we erachter dat er mooie stranden zijn waar je kunt surfen. Dit was voornamelijk bij het dorpje Taghazout.

Dit is dus Taghazout.

Zonsopgang vanaf ons balkon. Wauw!

Surfen hadden we nog nooit eerder gedaan, maar we kiezen eigenlijk altijd voor een actieve vakantie. Een week alleen maar op het strand liggen is niks voor ons. Ook bleek een ticket naar Agadir (aan de kust van Marokko, dichtbij Taghazout) vanaf vliegveld Weeze met Ryanair hartstikke betaalbaar. Het goedkoopste wat wij hebben gezien was 130 euro retour. Gauw boeken dus!

We zaten in het Dfrost Almugar Surf House. We werden van het vliegveld opgehaald en hadden onze eigen kamer in het huis. Iedere ochtend was er ontbijt tussen half 8 en 9 en om 9 uur vertrokken we met een groep naar een surfspot in de buurt. Iedere dag werd gekeken naar waar de golven goed waren en daar reden we heen. ’s Ochtends hadden we twee uur surfles en de rest van de dag mochten we zelf oefenen en bijkomen op het strand. Om 4 uur ’s middags reden we weer terug naar het Surf House, waar je kon bijkomen op het dakterras, kon eten en zelfs in de jacuzzi kon (niet eens gedaan). ’s Ochtends en ’s avonds waren er ook yogalessen op het bovenste dakterras, hier kon je je apart voor inschrijven.

Het terras van het Surf House waar je heerlijk kunt eten, chillen en socializen.

De surflessen waren behoorlijk intensief, omdat je de hele tijd van je surfboard afvalt en weer opstaat. Gelukkig merk je al snel vooruitgang en ik kon na een paar uur surfen al even staan! Aan het eind van de week kon ik op een golf staand mee tot het strand, erg leuk. Dat is de moeite dan zeker waard!

Peter en ik! We hadden supergrote (=beginners) surfboards.

Ik sta, woohoo!

Voor een break in de week bezochten we op woensdag het vissersdorp Essaouira. Dit was gelukkig niet erg toeristisch en gaf ons een beeld van de authentieke Marokkaanse cultuur. Het tripje werd geregeld vanuit het Surf House, erg makkelijk.

De winkelstraatjes van Essouira.

Hoge torens olijven, bonen, couscous.

De haven van Essaouira.

In Marokko kun je natuurlijk ook heerlijk eten. Daar hebben we uiteraard veel gebruik van gemaakt, zoals gestoofd vlees uit de tajine, zelfgemaakte yoghurt en sterke Marokkaanse thee.

Processed with VSCOcam with f2 preset

En toegegeven: ik heb ook veel patat en brood gegeten, haha. Ha een tijdje werd ik daar weer zat van. Toen bestelde ik maar een grote salade met kip en een bananen-dadel-avocado smoothie bij een hip tentje in Taghazout. Ook lekker!

Dus als je eens twijfelt waar je naar toe op vakantie moet gaan, denk ook eens aan Marokko en/of een weekje surfen daar. Aanrader!

6 Comments

 1. tessa 13 januari 2017 at 14:07 - Reply

  Ik ben ook gaan surfen in Marokko. Ben met Stoke Travel gegaan. Was zo vet!!

  • Henrike 13 januari 2017 at 14:15 - Reply

   Hey Tessa YA ik ben ook met Stoke Travel in contact geweest en ik was zeker van plan om the gaan. voor iedereen die geintereseert is om mee te gaan, check onderstaande link voor info! ik zou het gezellig vinden als er meer Nederlanders op deze trip kwamen! ( Tessa misschien wil je nog een keer?=))

 2. Evelyn 17 november 2018 at 12:48 - Reply

  Super leuk om dit te zien gezien ik net in Marokko ben geweest 🙂 Mooie plaatjes heb je geschoten en jay voor het staan!

  • Susan 21 november 2018 at 15:46 - Reply

   Marokko is zo gaaf he! Is alweer veel te lang geleden dat ik er was, wil er zo graag weer heen. Zag jouw fantastische plaatjes op Instagram, geeft me weer kriebels om te gaan 🙂

   • Evelyn 21 november 2018 at 17:14 - Reply

    Haha jaa zo mooi he! Wie weet kun je er weer heen 🙂

 3. Thomas Jeroen 15 januari 2020 at 22:21 - Reply

  Ik ben ook een keer met vrienden naar Taghazout gegaan. Ik zal nooit die geur van verse munt en kooltjes vergeten van die verkopers die muntthee op het strand verkopen. Of wat dacht je van de kamelen. Heb je nog op een kameel gezeten?

Leave A Comment