Vriendinnenweekend inspiratie: mijn tips en aanraders

Een vriendinnenweekend, hoe gezellig is dat! Van een citytrip tot een sportieve activiteit, er zijn zoveel dingen die je samen kunt doen. Ik probeer regelmatig een dag of weekend in te plannen met vriendinnen en heb daardoor heel wat leuke tips en aanraders verzameld.

Waarom is een vriendinnenweekend zo leuk?

Vroeger hoefde je niet echt veel te plannen. Je woonde (meestal) dichtbij je vrienden en had veel minder andere verplichtingen. Relaties, werk, kinderen, dat soort dingen. Tegenwoordig is spontaan afspreken niet meer zo makkelijk. Zeker als je met een grote groep bent, dan is het helemaal een crime.

Een keertje samen eten is natuurlijk heel gezellig, maar dan heb je niet zoveel tijd om meer dan de standaard dingen te bespreken. Een weekend geeft ruimte voor leuke activiteiten, maar ook voor wat meer diepgang. Een hele fijne combinatie vind ik, aangezien ik zelf liever een paar goede vrienden heb, dan een heleboel losse contacten.

Tot slot, de voorpret is altijd heel leuk. Omdat iedereen zo’n vol leven heeft, plannen we vaak zo’n vriendinnenweekend ruim van te voren in. Dat klinkt niet zo gezellig, maar het weekend komt uiteindelijk vanzelf. Aangezien je er dan rekening mee hebt gehouden, heeft iedereen echt tijd. En je hebt genoeg tijd om van te voren leuke dingen te verzinnen om samen te gaan doen.

Nu ik dit zo schrijf, besef ik me hoe dankbaar ik ben voor mijn lieve vriendinnen. Het is heel fijn om mensen om je heen te hebben waarmee je een andere band hebt dan je partner of familie. Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn, maar het is wel heel leuk om interesses met elkaar te delen.

Mijn tips voor een vriendinnenuitje

Maar wat doe je dan tijdens zo’n vriendinnenweekend? Of een dag, kan natuurlijk ook. Er zijn zoveel mogelijkheden, dit is wat ik met mijn vriendinnen graag doe:

  • Een citytrip
  • Serie- of filmmarathon
  • Iets creatiefs
  • Iets sportiefs
  • Naar de sauna
  • Iets leuks met eten
  • Een festival bezoeken

Hieronder geef ik je al mijn tips!

1. Citytrip

Ik ben in de afgelopen jaren naar meerdere steden geweest met vriendinnen, onder andere naar Lissabon, Granada en Londen (twee keer zelfs). Meestal boeken we een goedkope ticket via Ryanair of EasyJet en een appartementje via Airbnb. Naar Londen vlogen we voor 30 euro per persoon retour. Op die manier hoeft een citytrip helemaal niet duur te zijn.

Maar je kunt ook heel leuk een dagje of weekendje weg in Nederland of België. Zo ging ik laatst met een vriendin een dagje naar Delft, ik was echt verrast hoe leuk die stad is!

Wat doe je dan tijdens zo’n tripje? Naar het museum, leuke winkeltjes bezoeken, eten bij leuke restaurantjes, naar een mooi park; een dag of weekend is zo vol gepland.

Nog een tip: met een groepsretour reis je heel goedkoop met de trein door Nederland. Hier vind je een handige uitleg hoe je dat kunt regelen.

vriendinnenweekend tips

2. Serie- of filmmarathon

De ouders van de vriend van een vriendin hebben een huisje middenin de bossen bij Eindhoven. Een prachtige omgeving waar je weinig anders kunt doen dan wandelen of bij de open haard films kijken. Met een paar vriendinnen zijn we daar nu al een paar keer geweest. We halen dan een heleboel eten, nemen spelletjes mee (Kolonisten van Katan is onze favoriet) en kijken films of series.

Dit hoeft natuurlijk niet per se in een huisje in het bos, het kan ook gewoon bij iemand thuis. Kies een serie of een paar films uit, haal lekker eten en klaar ben je.

3. Iets creatiefs

Ik heb een aantal hele creatieve vriendinnen. We kennen elkaar van de middelbare school en deden allemaal CKV (culturele kunstzinnige vorming). Daarom vinden we het nog steeds leuk om af en toe iets creatiefs samen te doen.

Zo ging ik met twee vriendinnen laatst Stipstijlen (porselein bestippen) en met een andere vriendin deed ik een workshop Handlettering. Dit kan je ook heel makkelijk thuis doen met materialen uit een hobbywinkel en een uitleg van het internet.

stipstijl

4. Iets sportiefs

Met mooi weer is het natuurlijk ook leuk om iets actiefs te doen. Sommige dingen hoeven echt niet veel geld te kosten, zoals een fietstochtje. Neem bijvoorbeeld wat eten mee voor onderweg, of ga op de fiets naar een leuk restaurantje. Zo heb ik meerdere fietstochtjes met vriendinnen gemaakt, onder andere naar een boerderij voor heel lekker ijs, een schattig theehuisje en een maïsdoolhof.

Zoek iets leuks in de buurt waar je op de fiets makkelijk kunt komen, dan heb je twee vliegen in één klap.

Ook leuk is om een waterfiets, fluisterbootje of kano te huren. Of als je, zoals ik, vroeger hebt geroeid, een roeiboot. In mijn studententijd roeide ik best fanatiek met drie meiden waar ik nog steeds goed contact mee heb. Af en toe spreken we af en gaan we iets leuks samen doen. Zo gingen we een laats keer terug naar onze oude roeivereniging om weer een tochtje in de boot te maken. Super leuk!

5. Sauna

Altijd fijn, een dagje naar een sauna. Lekker badderen en ondertussen kun je bijkletsen, lekker eten en ben je helemaal ontspannen. Meestal zijn er wel aanbiedingen te vinden, hou dat zeker in de gaten!

In plaats van de sauna raad ik je ook aan om eens te gaan floaten. Je drijft dan een uurtje in een afsloten tank met heel zout water. Klinkt een beetje raar, maar het is heel ontspannend. Ze zeggen wel dat dit een nacht slapen simuleert, hoe relaxed is dat.

floaten6. Iets met eten

Eten is altijd goed, toch? Samen lekker koken, uiteten gaan, een high tea of picknicken is sowieso gezellig. Wat ik ook heel leuk vind, is een WijnSpijs wandeling. Dit is een wandeling door een stad naar keuze waar je bij een aantal restaurantjes een hapje en drankje krijgt. Dit heb ik met vriendinnen al in Groningen, Zwolle en Amersfoort gedaan. Zo ontdek je meteen een heleboel leuke restaurants bij jou in de buurt!

Ook heb ik een keer met een vriendin een workshop kimchi maken gedaan. Super leerzaam en gezellig. Na afloop mochten we een gerecht met kimchi proeven en natuurlijk onze eigen pot kimchi mee naar huis nemen. Een kookworkshop is echt een aanrader!

vriendinnenweekend londen

wijnspijs wandeling amersfoort

7. Festival

Ik ben zelf niet echt een hele fanatieke festivalganger. Maar als het lekker weer is, er leuke muziek is en er een gezellige sfeer hangt, dan ga ik er graag naartoe. Zo vind ik het Bevrijdingsfestival, Noorderzon en De Parade sowieso erg leuk. Of een food festival, zoals Lepeltje Lepeltje. Dit is allemaal gratis toegankelijk, maar je kunt natuurlijk ook samen naar een groot festival als Pinkpop of Lowlands.

In 2015 ben ik met vriendinnen bij festival Beyond geweest, een soort mini Burning Man. Ik weet alleen niet of dat nog steeds wordt georganiseerd, maar tof was het wel!

vriendinnen dag tips

Bonus: Roadtrip!

Op dit moment ben ik druk bezig met het plannen van een tiendaagse roadtrip door Frankrijk met twee vriendinnen. Dit wilde we al een hele tijd doen en in juni is het zover. We gaan via de Elzas naar de Provence en terug via Nancy. De voorpret alleen is al heel leuk, ik heb er heel veel zin in! Mijn ervaringen en tips daarvan zal ik nog in een later artikel delen.

Organiseer jij wel eens een vriendinnenweekend?

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.